kristálycsillár

Kristálycsillárok, a mai trendekhez igazítva

A kristálycsillár szó hallatán legtöbbeknek a robosztus méretű, klasszikus formájú, gyertya izzós antik lámpatest jut az eszébe. Az ilyen stílusú csillárok még ma is nagy népszerűségnek örvendenek, de aki a modernebb stílusban szeretné feldíszíteni a lakását, annak is számtalan opciója van már.

Nem kizárólag a csillárok külalakjánál van rengeteg választási lehetőségünk, de a megfelelő helyiség és a csillárra szánt pénzügyi keret szerint is sok lehetőség közül választhatunk.

Újragondolt klasszikus elegancia

Ellentétben a most még trendi lámpatestekkel, amelyek néhány éven belül teljesen elvesztik a helyiségben való létjogosultságukat, a kristálycsillárok sosem mennek ki a divatból. Bármilyen helyiség pompáját új szintre emelik, manapság egyre többen a fürdőszoba világítását is ezekkel valósítják meg.

A klasszikusnak számító kristályokat vadonatúj módon használják a fel a világítás tervezők, amelynek hatására, teljesen modern design csillárok jellennek meg a világítástechnika piacán.

Hol mutatna a legjobban?

A helyszín nagyban befolyásolja a világítás stílusát. A csillárokat tradícionálisan az előcsarnokban vagy az étkező asztal felett helyezték el, de mára már egyre bátrabb helyszíneket választanak a csillárok fellógatásához.

Például a hálószobában, a franciaágy felett elhelyezett elegáns kristálycsillár igencsak romantikus hangulatot teremthet, csakúgy izgalmas megoldás a fürdőszobában elhelyezett falikar is.

Manapság ma már egy kifinomult kristálycsillárnak bármely helyiségben megvan a létjogosultsága és csupán a fantáziánk szabhat határt, hogy hol és milyen stílusban alkalmazzuk a szobák dekorálására.

Ezekre figyeljünk, amikor csillárt vásárlunk

A szoba általános stílusa:

Illeszkedik-e a kiválasztott kristálylámpa színe és dizájnja a szoba stílusához?

A szükséges világítás mennyisége:

Világítsa-e meg az egész szobát a csillár, vagy elegendő, ha egy kis hangulatos fényt bocsát ki?

A szoba mérete:

Egy kis helyiségben lévő hatalmas méretű csillár túlzás. Ugyanakkor, egy túlságosan kis méretű csillár pedig nem sokat dob a helyiség küllemén.

Győződjön meg róla, hogy a csillár mérete tökéletesen passzol az adott helyiségbe.

 

Néhány ötlet az inspirációhoz:

 

Budapesthez közeli településen épült családi házat a tulajdonosa egyedi igényei szerint megtervezett kristálycsillárok árasztják el fénnyel. A hálószobába Swarovski kristállyal díszített Cryst Waterfall csillár került.

 

cryst lighting csillár
modern kristály csillár

Egy budapesti lakás nappaliját két Quadra csillár és három Waterfall Wall falikar borítja fényárba.

Budapest csillár
kristálycsillár

A nappaliban PURE FLAT csillárok, míg a lépcsőházban egy egyedi igények szerint megtervezett csillár készült.

egyedi kristálycsillár
Budapest kristálycsillár

Szóljon hozzá!