művészetek-palotája-lámpa

MŰVÉSZETEK PALOTÁJA

A Művészetek Palotája az elmúlt másfél évszázad legnagyobb magyar kulturális beruházása, amely sokak szerint a világ legjobb akusztikájú hangversenytermének ad otthont.

A Nemzeti Hangversenyterem, Ludwig Múzeum és a Fesztivál Színház hármasa azonban nem csak a fül, hanem a szem számára is sok élvezetet kínál. A világítási megoldások, - adott esetben maguk a világítótestek is - olyan többletfunkciót töltenek be, amely az egész tér karakterét adó, domináns elemként határozhatók meg.

Az Üvegterem kiemelt jelentőségű terében alkalmazott színváltós technikával felszerelt, fémvázra feszített fóliás ø2,5 x 4 m méretű lámpatestek nem csupán a terem jellegét karakterizálják, hanem az egész Művészetek Palotája sajátos jelévé váltak. Ilyen értelemben az épület más részeiben alkalmazott neutralitással szemben, itt különleges hangsúlyt kap a tér.

Az előterek karakteres jelenségei a nagyfelületű feszített fóliás világítóberendezések. A LED technológia első magyarországi alkalmazásai között van CANDELA által a Nemzeti Hangversenyterembe gyártott lépcsővilágítói.

Építész: 
Zoboki Gábor

 

Belsőépítész:
Gergely László
Zobor Gábor

 

Elektromos tervező:
Villányi László